lördag 10 juli 2010

Hej och glad sommar på Er
Jag fick lov av Wilma att skriva några rader då det där med bloggandet fungerar sisådär.

Vi har beslutat att ta en lång sommar semester då vi nåtts av beskedet från länsstyrelsen, denna fantastiska organisation, att verksamheten inte får bedrivas. Orsaken som länsstyrelsen anger är att det upplevs för privat och att allemansrätten upphört att gälla inom området mellan sjön och ladugården vilket jag har jättesvårt att förstå. Det har väl aldrig varit så mycket folk som p.g.a. vår verksamhet kunnat ströva fritt och njuta av miljön nära Vättern.
Detta är riktigt bakvänt när man försöker ställa om en verksamhet mot något som bär sig bättre idag än tidigare jordbruk och skapa möjligheter för folk att komma ut på landet så får man inte det p.g.a. konstiga bedömningar från länsstyrelsens tjänstemän.
Jordbruksverket som ligger vägg i vägg med länsstyrelsen delar normalt sett ut bidrag till de som har modet att göra det vi har gjort (när vi ansökte om detta var pengarna slut!!?).
Att marken tidigare nytjades som tomtmark/uppställningsplats för lantbruks redskap har tydligen inte med saken att göra.
Har Du synpunkter på detta så är du välkommen med dessa

MVH Johan&Lena